Президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни настоящата съпротива на страната му

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски сравни настоящата съпротива на страната му
Коментари Харесай

Зеленски: Бихме хитлеристите, ще бием и путинистите!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съпостави актуалната опозиция на страната му против съветската инвазия с украинските старания за победа над нацистка Германия по мотив годишнината от края на Втората международна война в Европа, съобщи ДПА.

" Преди осемдесет години милиони украинци се сражаваха, с цел да бъде надвит нацизмът вечно ", декларира президентът във видеообръщение, записано по време на днешното му посещаване в село Ягодно, в северноукраинската Черниговска област, отбелязва ДПА, като добавя, че на това място е осъществено хипотетично военно закононарушение от страна на съветските сили през 2022 година

" Сега обаче украинците отново се изправят против злото, което се е преродило, върнало се е и желае още веднъж да ни унищожи ", споделя още Зеленски.

ДПА напомня, че по време на съветската окупация на Ягодно над 350 от жителите на селото, измежду които 80 деца, са държани със седмици заключени в мазето на учебното заведение. Случаят е документиран освен от украинци, само че и от международни медии, отбелязва организацията.

Зеленски споделя, че десетима от затворените са умряли, а седемнадесет души са били убити. Според него тези събития демонстрират какво съставлява Русия под ръководството на своя президент Владимир Путин. " Ако това не е нацизъм, кое е? ", пита риторично украинският президент в прочувственото си видео, показва ДПА.

Зеленски декларира още, че украинската войска е освободила Ягодно в края на март 2022 година и че вижда в това знак, че историята може да се повтори, както при успеха над нацистите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всеки, който е пристигнал да ни унищожи, по-късно ще избяга от украинската земя ", съобщи президентът на Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР